PREDUZECE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE.
 
 
 
   
 
 
 

DEMINERALIZOVANA VODA, DEMI VODA, DEJONIZOVANA VODA, DESTILOVANA VODA, REDESTILOVANA VODA

Nas proizvod - Demineralizovana voda se odlikuje izuzetnom cistocom kako na teske metale tako i na ostale primese. U proizvodnji demi vode koristimo sve tri kolone; Katjon, Anjon i Mix kolonu.

Dejonizovana voda, Demi voda ili Demineralizovana voda je potpuno isti proizvod samo ga neko zove jednim, drugim ili trecim imenom. U daljem tekstu mi cemo koristiti izraz Demineralizovana voda.

Isporuka Demineralizovane vode moze da bude u PET bocama od:

- 1.000 ml.
- PET kanistrima od 5lit.
- plasticnim buradima od 50 i 200 lit.
- plasticnim kontejnerima od 1.000 lit.
- u rinfuzu
Na zahtev kupca Demineralizovanu vodu dovozimo na lice mesta u kontejnerima od 1.000 litara i pretacemo u sudove kupca. Posedujemo odgovarajucu opremu za rad na terenu: vodene pumpe, elektro kablove, plasticna creva itd...

Takodjer, Demineralizovanu vodu pakujemo i po Vasem zahtevu i u Vasoj ambalazi pod Vasom nalepnicom.

Transportne kutije su od 10, 12 i 15 litarskih boca a moze biti i po zahtevu kupca.

Kapacitet proizvodnje je oko 1.000 litara za jedan sat.

Demineralizovana voda ima veoma siroku primenu u: hemijskoj, prehrambenoj, kozmetickoj, gradjevinskoj, metalopreradjivackoj, autoindustriji u proizvodnji antifriza, u proizvodnji alkoholnih pica i razblazivanje rakija, za punjenje akumulatora na viljuskarima, itd... Svaka namena ima svoje zahteve i mi proizvodimo kvalitet zavisno od potreba namene.

 
     
 

Demineralizacija vode nasim demineralizatorom se vrsi svakodnevno uz postovanje svih pravila da bi se dobio ocekivani kvalitet.

Demineralizovana voda u narodu je poznata i kao Destilovana voda.

U narodu se pod terminom "Destilovana voda" podrazumeva se da je to Demineralizovana voda. Mada su to dva potpuno razlicita proizvoda. Razliciti proizvodi ali namena im je gotovo identicna sem u zdravstvu gde se koristi iskljucivo Destilovana voda.

Postoji velika razlika izmedju Demineralizovane vode i ciste Destilovane vode. Cista Destilovana voda je jako skupa i postoji jako mali broj proizvodjaca Destilovane vode jer je to jedan veoma komplikovan i zahtevan posao koji zahteva veoma cist i sterilan pogon gde je Destilacija vode samo jedan segment dok se posebna paznja obraca na cistocu ambalaze i na uslove pakovanja koji moraju biti u veoma cistom i zatvorenom prostoru zbog bakterija u vazduhu.

Demineralizovana voda se proizvodi pomocu demineralizatora koji u sebi ima jonske smole: Katjon, Anjon i Mix smola.

Nekada se Destilovana voda proizvodila putem destilacije dok se danas proizvodi i putem reverziosmoze gde se dobija odlican kvalitet. Postoji vise vrsta reverziosmoza a bolje i kvalitetnije su one koje imaju veci broj membrana. Dok je demineralizovana voda hemiski cistija, destilovana voda dobijena putem reverziosmoze je bakterioloski daleko cistija ili gotovo cista. Primena ove destilovane vode je u: zdravstvu i kozmetici u proizvodnji krema gde kolicina bakterija utice na kvalitet proizvoda.

Takodjer, postoji i Redestilovana voda i to je voda koja se koristi iskljucivo u zdravstvu u potpuno sterilnom i zatvorenom sistemu gde se i proizvodi i gde se pakuje u tom potpuno sterilnom i zatvorenom sistemu. Sama rec REDESTILOVANA nam govori da je ta voda prosla duplo preciscavanje sa velikim brojem membrana, da bi se broj bakterija, teskih metala i minerala sveo na sto je moguce manju meru. Uglavnom se koristi u proizvodnji inekcija i vakcina tamo gde ne sme uopste biti bakterija. Onog momenta cim Redestilovana voda dodje u kontakt sa spoljnim svetom, vazduhom to vise nije Redesestilovana voda to postaje Destilovana voda i samo je pitanje vremena kada ce se u toj vodi izjednaciti broj bakterije sa bakterijama u obicnoj vodi. Stoga se i preporucuje da se Destilovana voda posle odredjenog vremena pre upotrebe prokuva da bi se ubile novonastale bakterije u njoj.

 
 
 
 

Copyright 2004 GRAM
11070 Novi Beograd
Bul. Arsenija Carnojevica 155/24
Srbija
Tel/fax: + 381 (0)11 21 44 115
Mob:
+ 381 (0)65 21 44 115, (0)63 309 264
E-mail: office@gram.rs
www.gram.rs
www.antifriz.co.rs
www.kombi-prevoz-transport-robe.rs