PREDUZECE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE.
 
 
 
   
 
 
 

 
Postoji lako i tesko parafinsku ulje.

Lako parafinsko ulje je mešavina preciscenih, suvih, zasicenih ugljovodonika. Nastaje kao frakcija pri destilaciji nafte i mora da prodje nekoliko faza preciscavanja kako bi bilo adekvatno za ljudsku upotrebu. To je gusta tecnost, bez boje i mirisa, nerastvorljiva u vodi i alkoholu.

Upotreba Parfinskog ulja:

Upotrebljava se: u kozmetici kao sastojci krema, u kozmetici kao komponenta voska za depilaciju, kao sredstvo za podmazivanje masina, u poljoprivredi u vinarstvu kao zastita od oksidacije, moze da se koristi kao gorivo za kerozinske lampe itd...


HEMISKA I FIZICKA SVOJSTVA
 
Izgled Tecan
Boja Bezbojan
Miris Bez mirisa
Tacka kljucanja > 150°C
Tacka topljenja < - 12°C
Napon pare < 0.01 hPa na 20°C
Temperatura samozaljivosti 271-355 °C
Viskozitet 11-26 cSt na 40°C
   
BEZBEDNOSNE INFORMACIJE  
   
Obavestenje o opasnosti H304 - Moze biti smrtonosno ako se proguta i udje u disajne puteve.
Obaveštenje o merama predostroznosti: P301 + P310:
U slucaju gutanja - Odmah nazvati Centar za kontrolu trovanja ili lekara.
Piktogram

PARAFINSKO ULJE, LAKO, TESKO, PARAFFINIUM PERLIQUIDUM, PARAFFIN OIL, LIGHT LIQUID PARAFFIN


 
 

Copyright © 2004 GRAM
11070 Novi Beograd
Bul. Arsenija Carnojevica 155/24
Srbija
Tel/fax: + 381 (0)11 21 44 115
 Mob:
+ 381 (0)63 309 264
E-mail: grambg@eunet.rs
www.gram.rs