PREDUZECE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE.
 
 
 
   
 
 
 

KUKURUZNI SKROB.

Hemijska formula: (C6H10O5)n - (H2O)
 
Identifikacija
CAS broj 9005-25-8
EC broj 232-679-6
Svojstva
Molarna masa varijabilna
Agregatno stanje beli prah
Gustina varijabilna
Tacka topljenja razlaze se
Rastvorljivost u vodi nerastvoran

Kukuruzni skrob se dobija iz kukuruza tehnoloskim postupkom mokre prerade. Kukuruzni skrog je ugljani hidrat. Ima dve vrste molekula i to: amilozu i amilopektin. Odnos je otprilike 1:3. Kukuruzni skrob je: vezivno sredstvo, nosilac teksture, zgusnjivac i stabilizator hrane.

Kukuruzni skrob imamo u ponudi u pakovanjima od:

 1. dzak od 25 kg
 2. 1.000 kg na paleti

Kukuruzno skrob koristi se u proizvodnji:

 - u prehrambenoj industriji u proizvodnji: pudinga, pekarskih proizvoda, raznih slatkisa, supa, preliva za salatu, kod mesnih preradjevina, u izradi modula za zele, krem proizvode
 - u farmaceutskoj industriji za tabletiranje
 - u papirnoj industriji za poboljsanje osobina papira kao i za lepak za valovitu lepenku
 - u tekstilnoj industriji sluzi u funkciji strikanja


KUKURUZNI SKROB
 
 

Copyright 2004 GRAM
11070 Novi Beograd
Bul. Arsenija Carnojevica 155/24
Srbija
Tel/fax: + 381 (0)11 21 44 115
Mob:
+ 381 (0)65 21 44 115, (0)63 309 264
E-mail: office@gram.rs
www.gram.rs
www.antifriz.co.rs
www.kombi-prevoz-transport-robe.rs