PREDUZECE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE.
 
 
 
   
 
 
 

Preduzece "GRAM" Novi Beograd je u svoju paletu proizvoda uvrstilo i prodaju Vazelina (Vaseline).

Vazelin (vaseline) je trgovacko ime za polucvrstu, prozirnu, zutu ili belu smesu tecnih i cvrstih ugljenikovihvodonika parafinskog reda (alkana) s 15 do 20 ugljenikovih atoma u molekuli.

Postoji Beli Vazelin i Zuti Vazelin.

Dobijanje:
Dobija se iz nekih frakcija vakumske destilacije ostatka nakon atmosferske destilacije nafte (parafin).

Osobine:
Netopljiv je u acetonu i vodi.
Rastopljiv u benzenu, hloroformu i etru.
Hemijski je inertan i slican mastima, ali vece cistoce.

Upoterba Vazelina:
Koristi se u kozmetici kao podloga za lekovite masti i kreme, a sluzi i kao zastita metalnih delova od rdje, te za impregnaciju tkanina i koze itd..

Evo zasto se sve moze koristiti:

1. Dugotrajan miris parfema. Pre nego sto naprskate omiljeni parfem, namazite malo vazelina na mesto koj cete poprskati. Parfem nece tako brzo ispariti kao ranije.
2. Savrsene obrve. Ukoliko imate neustrasive obrve, odnosno dlake koje se stalno pomeraju i cine Vase obrve cupavim, namazite veoma tanak sloj vazelina na njih i Vase obrve ce biti poslusne.
3. Ispucale usne. Vazelin je jedan od najboljih hidrirajucih sredstava pa ga slobodno mozete koristiti i kao labelo. Vase usne ce biti negovane, hidrirane i senzualne.
4. Prelepe duge trepavice. Ukoliko zelite da Vase trepavice budu duge i negovane, iskoristite staru cetkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namazite trepavice cetkicom na koju ste naneli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite vise dana za redom, promena je zagarantovana. Napomena: prethodno skinite sminku s ociju.
5. Potrosili ste svu sminku. Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrosile omiljeni karmin ili senku. Mrvice sminke koje su vam ostale pomesajte s malo vazelina i nanestite na lice, niko nece primetiti razliku.
6. Mekana stopala.
Vazelin je odlican za negu ispucale koze uopste, a ako imate taj problem sa kozom stopala vazelin je pravo resenje za Vas. Savet je da kada ga namazete obujete i carape kako bi se sto duze odrzao na kozi.
7. Za skidanje sminke. Ukoliko imate osetljivu kozu i reagujete na preparate za skidanje sminke, vazelin je pravo resenje za vas. Ovaj proizvod ne samo sto vam nece izazvati reakciju vec je i odlican za uklanjanje sminke koja se ne skida tako lako.
8. Posle depilacije. Koza vam je crvena i iritirana posle depilacije, namazite iritiran deo vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo ce veoma brzo nestati.
9. Ispucali krajevi. Ako vam je kosa spremna za sisanje a vi je pustate i ne zelite da menjate duzinu, vazelin je resenje. Namazite krajeve s malo vazelina cime cete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.
10. Fleke od sminke. Slucajno ste uspeli da umazete odecu karminom. Nanestite malo vazelina na fleku i protrljajte, fleka ce odmah nestati.
11. Fleke od farbe za kosu. Farbale ste se, ali ste i obojile pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na uflekana mesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.
12. Stavljanje minjdjusa. Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje minjdjusa, namazite rupice s malo vazelina i bol ce nestati.
13. Potiv BORA.

Za sta se jos koristi vazelin?

Vazelin sprecava ostecenja koze nastala od uticaja vetra, ublazava psorijazu, kozne alergije, groznice , ekceme, hemoroide, odstranjuje glavene vasi, koristi se kao intimni lubrikant (to sigurno znate), za negu kod musih polnih koznih bolesti, predupredjuje krvarenje iz nosa, a moze se njime i spreciti udisanje polena iz vazduha ako se namaze na nozdrve. Moze se koristiti kao zastitno sredstvo prilikom farbanja, da ne bi farba, lak, masnoca ili ulje dospeli na kozu ili neku osetljivu radnu povrsinu. Moze se njime odstraniti zvakaca guma iz kose, skinuti sa prsta preusko prstenje ili skinuti sminka.

 
 
 
 

Copyright 2004 GRAM
11070 Novi Beograd
Bul. Arsenija Carnojevica 155/24
Srbija
Tel/fax: + 381 (0)11 21 44 115
Mob:
+ 381 (0)65 21 44 115, (0)63 309 264
E-mail: office@gram.rs
www.gram.rs
www.antifriz.co.rs
www.kombi-prevoz-transport-robe.rs

www.kombi-prevoz-transport-robe.rs