PREDUZECE ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE.
 
 
 
   
 
 
 
Vinska kiselina

Drugi nazivi: 2,3-dihidroksisukcinska kiselina, trearinska kiselina, racemska kiselina, uvinska kiselina, paratartatna kiselina.

To je bela kristalna supstanca. Vinska kiselina je organska kiselina. Soli vinske kiselina se nazivaju tartarati. Predstavlja dihidroksilni derivat jantarne kiseline.

Prvi put je izolovana iz kalijum-tartarata koji je bio poznat i u anticko vreme pod imenom tartar. Paster je bio prvi koji je dobio vinsku leve orjentacije u čistom obliku. 

Soli vinske kiseline tartarati, kao što je kalijum bitartarat, natrijum kalijum tartarat, antimon kalijum tartarat itd.

Vinska kiselina u vinu

Vinska kiselina stvara kristale na pluti. Kristali koje stvara su kalijum bitartarat.

Vinska kiselina također igra važnu ulogu tako što snižava pH fermentacije gde dosta bakterija ne mogu da prezive. Vinska kiselina daje opor ukus vinu kao i jabucna i limunska kiselina.

U ponudi imamo pakovanja od:

  • 1 kg
  • 5 kg
  • 25 kg
  • paleta 1.000 kg.

Koristi se:

  • Da poveća kiselost u siri od prezrelog grozdja.
  • Da se poveća ukupna kiselost vina.
  • Da se podesi kiselost vina pre hladne stabilizacije.

Uputstvo za upotrebu: Vinsku kiselinu razmutiti sa deset puta više vina.

Doziranje: Maksimalna preporucena kolicina doza je 150 gr/hl.


Tagovi: Vinska Kiselina, Tartaric Acid Food Grade, 2,3-Dihidroksisukcinska Kiselina, Trearinska Kiselina, Racemska Kiselina, Uvinska Kiselina, Paratartatna Kiselina.
 
 

Copyright © 2004 GRAM
11070 Novi Beograd
Bul. Arsenija Carnojevica 155/24
Srbija
Tel/fax: + 381 (0)11 21 44 115
Mob:
+ 381 (0)65 21 44 115, (0)63 309 264
E-mail: office@gram.rs
www.gram.rs
www.antifriz.co.rs
www.kombi-prevoz-transport-robe.rs